Sosyalist – 23 MART 1971
12 Mart, yerli-yabancı parababalarının kafalarına balyoz gibi inince, şaşkın ördekler gibi nereye gideceklerini şaşırdılar.
“En uzun 24 saat”ın bittiğini sanan bütün bezirgan partileri hep bir ağızdan “Demokrasi” şarkılarını söyleyerek devrimci güçlere saldırmaya başladılar. Son 6-7 gün içinde yaratılan olaylara göz atacak olursak:
Adana da 5 devrimci genç tevkif edildi. TÖS, DEV-GENÇ ve DİSK’de arama yapıldı. Adana emniyet müdürü TÖS başkanını ölümle tehdit etti.
Gaziantep’de, yine TÖS, DEV-GENÇ ve DİSK’e bağlı şubeler arandı. Bayatlamış tertiplerle gazetecilere gösterilmek üzere sopa, bilmem ne bulunup, 11 lise öğrencisi nezarete alındı.
Sivas’dan 9 kişi “düzeni yıkmak” suçundan tevkif edildi.
Muğla’da, köylülere anayasa öğreten, biri İMAM, biri yüksek mühendis, biri tekniker, bir de memur olmak üzere 4 kişi tutuklandı.
Ve Batmanda, 3 bin işsiz “Açız, iş istiyoruz” diyerek miting yaptı. Batman halkının üzerine yine Mehmetçik saldırtıldı.
Bütün bu olayları sahneye koyanlar, Finans-Kapital’in hesabına bütün Türkiye halkını ezim ezim ezen, politika canbazlarıdır.
Ordunun verdiği muhtıranın birinci maddesinde “son şans tanınan” adamları ihanette birlik olan halk düşmanlarıdır. Halk düşmanlarını 35 milyonluk Türkiye halkının sırtına bindirmeye kimsenin hakkı yoktur. Halk düşmanından hükümet olmaz. Olursa dürüst olmaz. Olursa, yine Finans – Kapital’in koynuna girecektir.
Muhtıra’yı verenlerin de bunu akılları kesmemiş olacak ki; Başbakanlığa atanan Nihat Erim: “Adalet, içişleri ve millî eğitim bakanlıklarını, parlamento dışından seçeceğim” diyor.
Bu durumda muhtıra’yı verenler eğer, Finans-Kapital’in halkı ezerek yarattığı “anarşiyi ortadan kaldırmak” istiyorlarsa “anarşi” yaratan Finans – Kapital’e karşı halkla bir olmalıdırlar. Halkla birlik olmakta, onun ekonomik ve demokratik isteklerine cevap vermekle olur.