Bu hafta neler oldu? 6 Mayıs 2018 – 12 Mayıs 2018

PDF İzle & KaydetYazdır

– Deniz Gezmiş ve kendisi ile beraber bedence aramızdan ayrılan yoldaşları, Karşıyaka Mezarlığı’nda yapılan etkinlik ile anıldı.

– Lübnan’da seçimleri Umut Hareketi – Hizbullah ittifakı kazandı. Seçimin sonucunda başta İsrail gelmek üzere emperyalist devletler, sonuçlardan memnun olmadıklarını dile getirdiler.

– Türkiye T A M A M dedi.

– Real Market işçileri, Beylikdüzü’nde Media Markt önünde protesto yaparak, tazminatlarını hileli iflas ile ödemeyen Metro’yu protesto etti. İşçiler 9 aydır hakları için Türkiye’nin birçok yerinde mücadele ediyor.

– Rize’de çay üreticileri, tekelci şirketlerin fiyat politikasını protesto etmek için dereden aşağı çay döktüler. Eylem, parababalarının yönetemediğini gösteren eylemlerden biri oldu.

– Türkiye Komünist Partisi adını resmi olarak alan grup, bağımsız milletvekili adayları ile seçime katılacağını açıkladı. Grubun 17 aday için toplam 236,572 TL ödeme yaptığı bildirildi.

– HDP Eş Genel Başkanı Ayhan Bilgen, gerçekleştirdiği basın açıklamasında ikinci turda kilit rolün HDP seçmeninde olacağını iddia etti.

– Almanya dişlerini biliyor: ABD’nin İran ile nükleer antlaşma masasından kalkmasından sonra Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD’ye karşı daha sert olacaklarını iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir